امروزه فناوری اطلاعات به مدد فن آوری ارتباطات فراگیر شده و جهان را دگرگون ساخته است. مهمترین تغییراتی که این فناوری در جهان به وجود آورده به وسیله مارشال مک لوهان در یک عبارت خلاصه شده است و آن تغییراتی به معنی تبدیل جهان به یک دهکده جهانی است، بدین معنا که مردم نقاط مختلف در کشورهای سراسر کره زمین به مثابه ساکنان یک دهکده امکان برقراری ارتباط با یکدیگر و اطلاع از اخبار و رویدادهای جهانی را دارند. نزدیکی روز افزون شهروندان دهکده جهانی به یکدیگر، تبادل فرهنگها، تعامل تدابیر، ارتقای بینش ی و اجتماعی مردم و دسترسی سریع به اطلاعات تولیدی در جهان، همگی از دستاوردهای با ارزش فناوری ارتباطات است. از سوی دیگر، فناوری اطلاعات ابزار قدرتمندی استکه در کمترین زمان ممکن می تواند میان مردم جهان ارتباط برقرار سازد. این ابزار ارتباطی قدرتمند با اطلاعات سروکار دارد. (جعفر نژاد قمی، ۱۳۸۳، ص ۱۴)
امروزه جهان در قرن بیست و یکم با تحولات عظیم روزافزونی رو به روست. تحولاتی که دانش ها و نیازهای جدید میآفرینند، نیازهایی که از یک طرف به رفاه بیشتر جوامع کمک می کند و از طرف دیگر به مشکلات آنها میافزاید. این تحولات، روز به روز بار مسئولیت و وظایف نهادها و سازمانهای اجتماعی را سنگینتر و وم آشنایی با فناوریهای اطلاعات» را اامی میسازد.
زمانی سواد به معنای توانایی خواندن و نوشتن بود و افراد دارای سواد خواندن و نوشتن مورد احترام همگان بودند تا جائیکه حتماً رسول مکرّم اسلام در ازای آزادی اسیران جنگ بدر آنهایی که سواد داشتند را مم به یاد دادن سواد به افراد گرداند. در عصر دیجیتال سواد نمی تواند تنها به معنای خواندن و نوشتن باشد و مسلماً این عصر، نیازمند سواد دیجیتالی نیز میباشد. سواد دیجیتالی به معنای شناخت وسایل و تجهیزات این عصر و استفادهی درست، بهینه و سود از آنهاست که البته تجهیزات هم نیازمند توانایی خواندن و نوشتن حتی به زبانهای دیگر از جمله انگلیسی میباشد.
استفاده از فناوری اطلاعات با معرفی دنیای دیجیتال و تجهیزات آن و چگونگی استفاده از آنها سعی دارد مطالبی ضروری و پایه را درباره ی این عصر در اختیار شما قرار دهد و یا معلومات شما را در این مورد افزایش دهد و یا بهبود بخشد.
کاربرد فناوریهای جدید اطلاعاتی و تغییراتی سریع آن، موجب بروز تحولات بسیار در کلیه جنبه های یادگیری و آموزش شده است. شبکه های ارتباطی و اطلاعاتی به ویژه اینترنت چهره آموزش سنتی و تعامل میان معلم و شاگرد را در تمام سطوح آن از پیش دبستانی تا دانشگاهی دگرگون کرده اند. به سبب اهمیت فناوری و ایجاد فرهنگ مناسب برای بهره گیری از آن، آموزش در مورد فناوریهای جدید از همان کودکی و در دوران دبستان در برنامه درسی کشورهای پیشرفته گنجانده شده و د انش آموزان از اوان کودکی با اصطلاحات فناوری و نحوه استفاده از آن آشنا میشوند. لذا با توجه به تحولات ناشی از بروز پدیده فناوری اطلاعات- ارتباطات و تغییرات نیازهای دانش آموزان، لازم است آموزش و پرورش به توانمند سازی دانش آموزان برای یادگیری مستمر و بازاندیشی درباره مفهوم فرایند یاد دهی- یادگیری تأکید داشته باشد.(حقیقت دوست، ۱۳۸۱، ص ۴۴)
برای دانلود متن کامل پایان نامه به سایت ۴۰y.ir مراجعه نمایید. |
بیان مسئله :
تأثیر استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات بر میزان سازگاری پیشرفت تحصیلی دانش …
پژوهش – بررسی رابطه میان بازی های رایانه ای و مهارت اجتماعی نوجوانان با پرسشنامه ها
فایل – اثرات درمان نوروسایکولوژی در کارآمدی خواندن دانش آموزان مبتلا به نارسا خوانی …
فناوری ,سواد , ,اطلاعات ,جهان ,خواندن ,فناوری اطلاعات ,خواندن و ,استفاده از ,و نوشتن ,به معنای
درباره این سایت